كتاب حاضر،در واقع رساله اي است درباره احوال و افكار اقبال لاهوري،شاعر پارسي گوي پاكستان،به قلم استاد مجتبي مينوي كه پيش تر جزء انتشارات مجله يغما در سال 1347منتشر گرديده بود.ليكن رساله مذكور در ايام حاضر نه تنها ناياب بلكه بسياري از پژوهندگان از وجود آن بي اطلاع بودند.به همين دليل عبدالكريم جربزه دار رساله موصوف را با شيوه امروزي تدوين و تبويب نموده و آن را به سه فصل و هر فصل را به چندين بخش تقسيم و با افزودن فهرست مندرجات مفصل و نمايه،آن را در قالب يك كتاب ،آن طور كه شايسته و بايسته بود،آماده و انتشارات اساطير اقدام به چاپ اين اثر ارزشمند نموده است.
فصل نخست كتاب به بررسي احوال و افكار اقبال لاهوري پرداخته و فصل دوم كه عنوان"اسرار خودي و رموز بي خودي"را دارا مي باشد در واقع تجزيه و تحليل دو كتاب "اسرار خودي"و "رموز بي خودي" مشاراليه مي باشد كه كتاب اول، اولين منظومه فلسفي اقبال لاهوري است.فصل آخر كتاب نيز به ديگر كتب اقبال لاهوري پرداخته است.
به نظر مي رسد اين كتاب كم حجم منبع ارزشمندي درباره انديشه هاي ديني،فلسفي و حتي سياسي اقبال لاهوري باشد و مي تواند تصويري دقيق از عقايد ايشان به پژوهشگران ارائه دهد.
"محمد اقبال"در سال 1256ه.ش در سيالكوت،پنجاب متولد شد.علاقه او به فلسفه غرب،او را به اروپا كشانيد.اقبال علاقه بسياري به آثار جان لاك،هگل،گوته،تولستوي و اوگوست كنت داشت و همچنين دلبستگي شديدي به اشعار مولوي.او پس از بازگشت از اروپا به وطن به بيدار كردن هموطنان خويش و متحد ساختن مسلمانان جهان عليه غرب پرداخت و بسياري از انديشه هاي خود را در قالب شعر فارسي بيان كرد.مجموعه اشعار فارسي او در قالب هاي شعري قطعه،دو بيتي،رباعي،غزل،مثنوي و قصيده در كتاب هايي با نام"اسرار خودي"،"رموز بي خودي" ،"زبور عجم"و... به چاپ رسيده است.او در سال1317ه.ش در گذشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر