عنوان كتابي است تاليف استاد عباس اقبال آشتياني با بازنگري و افزوده عبدالكريم جربزه دار كه انتشارات اساطير چاپ دوم اين اثر را منتشر نموده است.
اين كتاب در بر گيرنده شرح حال عبدالله بن مقفع، يكي از بزرگترين رجال تاريخي و ملي ايران و ذكر آثار تاليفي و ترجمه شده از سوي وي مي باشد.ضمن اين كه در ابتداي كتاب شرح حال عباس اقبال آشتياني و در پايان نيز مكتوب مجتبي مينوي به عباس اقبال در نقد كتاب و همچنين فهرست اعلام افزوده شده است.
اين شرح حال نخستين بار در سال 1306در برلين و در مجموعه انتشارات مجله ايرانشهر به چاپ رسيد و پس از سال ها در قالب كتابي مدون و مستقل،آنگونه كه شايسته نام عبدالله بن مقفع مي باشد،احيا وبه چاپ رسيد.
عبدالله بن المقفع،كه نام اصلي او روزبه مي باشد، از مشاهير بزرگ ايران زمين و مترجم آثار پهلوي به زبان عربي مي باشد.از جمله آثاري كه وي از پهلوي به عربي ترجمه كرده عبارتند از:كليله و دمنه،خداي نامه و نامه تنسر.از آثار تاليفي وي مي توان به:ادب الضغير،ادب الكبير و اليتيمه اشاره كرد.
داستان كشته شدن اين مرد بزرگ بسيار دردناك مي باشد.او كه در گرويدنش به اسلام شك و ترديد بود،به اتهام زندقه و به دستور حاكم وقت بصره به قتل رسيد.نحوه قتل او به اين شكل بود كه در ابتدا دست ها و پاهاي او را يكايك بريده و در مقابل چشمانش درون تنوري انداخته و در ادامه باقي پيكر او را سوزاندند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر